Alat Mesin Kayu

Sebuah mesin circular saw sebagai pemotong kayu dapat memudahkan kerja lebih cepat dan hampir tepat.Berbanding dengan alat pemotong kayu seperti jigsaw, ianya lebih lasak dan mempunyai daya output yang lebih tinggi.

Ukuran mata pisau nya beragam. Dari 4″ sehinggalah mencecah kepada 10″. Ukuran 4″, lebih kepada circular saw kechil dan mudah untuk.bawa kemana mana. Seperti.sisipan foto berikut;

Tentu saja bos bos, bebas mahu pileh yang mana sesuai dengan anggaran uang dan keperluan tertentu. Bermacam macam merek sudah penuhi dipasaran. Terdapat dua bahagian, yang cordless atau yang corded.

Merek seperti; makita,bosch,dewalt,hitachi,dongcheng,stanely,krisbow dan yang lain lain nya.Dengan.ukuran daya yang tinggi serta dapat memotong dengan kelajuan putaran mata pisau nya bole mencecah 30,000 rpm,tentu dapat memberi kesan pemotongan yang baik.

Namun dengan hal tersebut, langkah keselamatan pada mengunakan nya, haruslah diutamakan. Banyak kecelakaan berlaku punca utama adalah kecuaian atau kurang pengendalian yang betul.

Semoga sedikit pencerahan tersebut,dapatlah bersama membuka ruang yang lebih jauh kedepan mencari matlumat yang sedia ada didalam kerangka jaringan maya

InsyaAllah, akan disediakan kemasokkan kemasokkan terbaru tentang berbagai bagai alat pemotong kayu untuk tujuan dan matlamat berkarya dalam kerajinan kayu yang lebih terarah.

Wasallam.

حسين بن لاتيف

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: